ICT-Onderwijs

Het onderwijs op de CNS is modern en eigentijds.

We hebben voor de kinderen zowel vaste computers als laptops beschikbaar, verdeeld over de mediatheek, de lokalen, de gangen en andere ruimtes.
De kleutergroepen hebben de beschikking over een tablet. (1 per groep)
Alle lokalen beschikken over een digitaal schoolbord.

Op deze computers worden veelal remediërende oefeningen gedaan.
De computers worden ook gebruikt bij het opzoeken van informatie bij de zaakvakken, bovendien worden ze gebruikt voor het maken van werkstukken. (vanaf groep 5)

We willen dat de kinderen computervaardig zijn als ze de school na groep 8 verlaten.

Dit houdt in dat:

  • De kinderen een werkstuk kunnen maken in Word. De kinderen van groep 5 oefenen van tevoren met de modules van de cursus “Word 2016”.
  • De kinderen van groep 6 halverwege het schooljaar een presentatie kunnen maken m.b.v. PowerPoint. Daarvoor oefenen ze met de modules van de cursus “PowerPoint 2016”.
  • De kinderen van groep 7 aan het eind van het cursusjaar blind kunnen typen.
    We gebruiken daarvoor de typecursus Typetuin. Aan het begin van het schooljaar krijgen de ouders van groep 7 meer informatie over deze typecursus, waarbij we verwachten dat de kinderen zowel op school als thuis regelmatig oefenen. De kosten van de typecursus worden betaald door school.

We gebruiken op school software die bij de methodes past.
De kinderen met een dyslexieverklaring krijgen van school een laptop in bruikleen, zij werken hierop met het compenserende computerprogramma Kurzweil.

Vanaf groep 3 krijgen de kinderen van school een ‘in-ear telefoon’ in een etui, om te gebruiken bij computer of laptop. Als deze door normaal gebruik stuk gaat, zorgt school voor een nieuwe, in andere gevallen vragen we de ouders zelf voor een nieuwe te zorgen.

 

Het gebruik van internet:

ictWe willen de kinderen toerusten voor het gebruik van internet. Dit houdt in dat we hen begeleiden, d.w.z. hen leren wat bruikbaar is, maar ook wijzen op de gevaren. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor de praktijk. Leerlingen mogen via Google informatie opzoeken. We hebben een internetprotocol opgesteld met voor kinderen en leerkrachten duidelijke afspraken. (zie de schoolgids)

 

Een eigen website en mailadres

We zijn op Internet te zien met een eigen website: www.cnsstaphorst.nl
Paul de Wee zorgt er voor dat regelmatig nieuwe informatie te zien is.
Ons algemene mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alle leerkrachten hebben een eigen mailadres: eerst de voornaam en dan @cnsstaphorst.nl