Gym

Bewegingsonderwijs
Visie

Het doel van bewegingsonderwijs op de CNS is het vergroten van de bewegingsmogelijkheden van de leerlingen binnen 12 leerlijnen. Door activiteiten uit deze 12 leerlijnen te kiezen, wordt er gezorgd voor een breed aanbod van activiteiten in de lessen. Ook worden de activiteiten in verschillende moeilijkheidniveaus neergezet, zodat alle leerlingen op hun eigen niveau succeservaringen kunnen opdoen en daardoor plezier hebben in het bewegen. Daarnaast is het belangrijk dat leerlingen zowel zelfstandig als samen met andere leerlingen activiteiten kunnen uitvoeren, aanpassen en voortzetten. De vakspecialist bewegingsonderwijs verzorgt het jaarplan voor het bewegingsonderwijs, zodat alle leerlijnen goed vertegenwoordigd zijn op het rooster. Het jaarplan wordt ondersteund door de methode “basislessen bewegingsonderwijs”. De vorderingen worden door de groepsleerkracht systematisch bijgehouden en de resultaten ziet u terug op elk rapport.

Praktische punten

  • Groep 1 en 2: de leerlingen hebben twee lessen bewegingsonderwijs per week op school. De leerlingen nemen aan het begin van het schooljaar een tas met daarin alleen gymschoenen (met elastiek of klittenband) mee. De tas blijft gedurende het schooljaar op school.
  • Groep 3 t/m 8: de leerlingen hebben twee lessen bewegingsonderwijs per week in de sporthal. De leerlingen nemen op de dagen dat ze een les bewegingsonderwijs hebben, een tas mee met daarin gymkleding (korte broek, T-shirt of gympakje en gymschoenen).
    Het gebruik van deodorant is niet toegestaan.
    De leerlingen van groep 3,4 en 5 gaan lopend naar de sporthal en weer terug naar school, de leerlingen van groep 6 t/m 8 gaan fietsend naar de sporthal en weer terug naar school.

Wanneer leerlingen ‘s morgens of ‘s middags direct starten met de les bewegingsonderwijs, mogen ze niet eerder dan vijf minuten voor aanvang van de schooltijd bij de achteringang van de sporthal aanwezig zijn.

Wanneer leerlingen van groep 6 t/m 8 eindigen met de les bewegingsonderwijs mogen ze om 14.30 uur direct vanaf de sporthal naar huis.