Aanmeldingsprocedure

 

De periode op de basisschool is een belangrijk deel van een kinderleven. U vertrouwt uw kind zo’n 7600 uur toe aan de zorg van leerkrachten. Daarom is het belangrijk een goede, fijne en vertrouwde basisschool te kiezen.

Aanmelden en gesprek
Wanneer u uw kind voor onze school wilt aanmelden, dan kunt hier een aanmeldingsformulier downloaden. U kunt dit formulier invullen en dan ondertekend inleveren op of opsturen naar school.   
Met de ouders die hun kind bij ons op school willen aanmelden, hebben we eerst een gesprek over wat voor school we zijn en wat u van ons kunt verwachten.

Nieuwjaarsbijeenkomst
Om u meer te kunnen vertellen over onze school en ons onderwijs houden we eenmaal per cursusjaar een nieuwjaarsbijeenkomst. Dit gebeurt doorgaans in september. Op deze avond vertelt de groepsleerkracht van de groep wat er komend schooljaar in de groep gaat gebeuren. U krijgt deze informatie die avond mee naar huis.  

Kennismaking
Wanneer u uw kind heeft aangemeld, neemt de groepsleerkracht uiterlijk 3 weken voor de verjaardag van uw kind contact op met u, als ouders. Een aantal wenmomenten worden dan afgesproken. Tijdens dit huisbezoek is er gelegenheid voor kennismaking en het uitwisselen van praktische informatie.

Vanaf de 4e verjaardag mag uw kind dan meedraaien in de groep. 
Wordt uw kind vlak voor de zomervakantie 4 jaar oud, dan wordt er in de regel samen met de leerkracht overlegd wat een passend moment van instromen is voor uw kind.
Heeft u voor die tijd nog vragen, dan kunt u mailen naar Claudia Hofstede. Zij is verantwoordelijk voor de aanmeldingen van nieuwe leerlingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Binnenlopen
Uiteraard bent u samen met uw kind altijd welkom op onze school, wanneer u de sfeer wilt proeven, mag u altijd binnenwandelen. Om u goed te woord te kunnen staan, raden we wel aan om even een afspraak met Dirk Dreschler, onze directeur, te maken. Hij kan u meer over de school vertellen. Nieuwe ouders krijgen een rondleiding.

We verwelkomen u graag op de CNS.